Anno Nu Media

The Sylvia Hotel

Home »  Cities »  The Sylvia Hotel

The Sylvia Hotel

On November 4, 2014, Posted by , In Cities,Vancouver, With No Comments

The Sylvia Hotel komt al voor in zeer vroege foto's van Vancouver, zoals in deze foto uit 1914. Hoewel dit gebouw uit 1912 oorspronkelijk een appartementencomplex was ('The Sylvia Court'), werden bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog een groot aantal kamers omgebouwd tot 'hotelkamer' voor manschappen van de marine.

Na de oorlog

Na de oorlog nam het aantal permanente bewoners gestaag af, maar pas in de jaren '60 van de vorige eeuw werd The Sylvia een volwaardig hotel. In 1975 kwam het hotel op de monumentenlijst te staan, waardoor er gelukkig nog heel lang mensen van kunnen genieten. De Amerikaanse singer/songwriter Cheryl Wheeler schreef er in 1999 een nummer over; The Sylvia Hotel.

Sylvia wie?

The Sylvia Hotel is vernoemd naar Sylvia Goldstein, een meisje die haar jeugd doorbracht in Vancouver's West End. En niet onbelangrijk: haar vader, Mr. Goldstein, heeft opdracht gegeven om de bouw van dit gebouw te realiseren. Hoewel Sylvia voor korte tijd in Los Angeles heeft gewoond, heeft ze tot aan haar dood in 2002 in Vancouver gewoond. Sylvia is 102 jaar oud geworden.

Tot slot

Elke keer dat je The Sylvia Hotel ziet, ziet het er anders uit. Met name in de periode september/oktober wanneer de klimplant die het hotel aan de kant van Gilford Street volledig omvat, langzaamaan van groen naar felrood kleurt. Een fantastisch gebouw aan de English Bay in downtown Vancouver.