Anno Nu Media

Remembrance Day

Home »  Canada »  Vancouver »  Remembrance Day

Remembrance Day

On November 11, 2014, Posted by , In Vancouver,War, With No Comments

Remembrance Day is in Canada en de andere landen van het Gemenebest de dag waarop de gevallenen van de Eerste Wereldoorlog en alle oorlogen en gewapende conflicten sindsdien worden herdacht.

Eerste Wereldoorlog

De Eerste Wereldoorlog eindigde "at the 11th hour of the 11th day of the 11th month", oftewel op 11 november (1918) om 11:00 uur. Hoewel vanaf dat moment alle vijandigheden gestaakt werden, kwam pas formeel een einde aan de Eerste Wereldoorlog met het Verdrag van Versailles op 28 juni 1919.

Remembrance Day in Canada

In Canada worden op Remembrance Day om 11:00 uur 's ochtends door het hele land herdenkingsbijeenkomsten gehouden. Bij deze herdenkingen zijn ook oorlogsveteranen en schoolkinderen aanwezig en er worden gedichten voorgelezen, het volkslied gezongen en twee minuten stilte gehouden. De meeste mensen dragen dan een Poppy op hun kleding.

Poppies

De klaproos, ofwel 'Poppy' staat symbool voor alle gesneuvelde soldaten. De oorsprong hiervan ligt in het gedicht 'In Flanders Fields', geschreven door de Canadese militaire arts John McCrae. Verder symboliseren de rode bladeren het bloed van de soldaten en het binnenste van de bloem is zwart, de kleur van de rouw.

Lest we forget

Foto gemaakt op de Fraser View Cemetery, New Westminster, Canada. Ook in volledige resolutie te zien op Flickr.